Отново плъзнаха фалшиви мейли от името на НАП

Публикувано на пт, 15 февр. 2019
280 четения

Отново се появиха фалшиви електронни писма от името на НАП, алармираха читатели на “Янтра ДНЕС”. В тях е посочено, че от Агенцията напомнят на гражданите за промени в регламента и периодите за подаване на декларации. Според подателите е необходимо получателите на писмото да се запознаят с нововъведенията с цел запазване на сроковете. Посочени са и санкции за неспазването им, които са в размер от 500 до 3000 лв. В писмото има и прикачен файл, в който е посочено, че са записани всички подробности, касаещи измененията на регламента и сроковете.
“Миналата година доста хора изгоряха с по един клик по невнимание. Кой с криптиращ вирус, кой с друго. Това е много удобен момент за атака, тъй като се подават данъчни декларации. Но едно невнимание може да коства скъпо”, предупреждава търновец, получил подобен мейл.
Това е поредната измама от името на приходното ведомство. В началото на годината бяха разпространени хиляди фалшиви имейли от името на НАП.
Те бяха написани на английски език и приканваха получателите им да попълнят лични данни, като последват посочен в писмото линк. Подобни електронни писма са класическа форма на “фишинг” атака, чрез която се цели опит за кражба на лична информация от интернет – потребителски имена за достъп, пароли, банкови сметки и т. н.

Весела Байчева

loading...
Пътни строежи - Велико Търново