Балъков се оглежда за млади таланти от ЦСКА, “Левски” и “Лудогорец”

Публикувано на чт, 10 ян. 2019
162 четения

“Етър” води двуразови тренировки на стадиона в Царева ливада, който е с изкуствен терен, но предлага единствените възможни условия за подготовка в началото на годината. Отборът вече е в пълен състав, след като се завърнаха и чужденците Батрович, Мане, Варела, Боджадж и Артюнин, които бяха получили с ден повече почивка. Има и нови имена, които тренират с тима, но от клуба ще ги обявят едва при подписването на договори.
Първата контрола ще е в неделя срещу “Спартак” (Плевен) и ще се играе най-вероятно в Царева ливада от 14:30 ч.
Главният мениджър на “Етър” Красимир Балъков коментира подготовката на тима и селекцията. “Започнахме на изкуствен терен, доволни сме, че поне това имаме в това лошо време. Ще трябва да се съобразяваме с атмосферните условия. Няма да можем да проведем в първите десет дни подготовката, както искахме, но няма какво да направим. От 17 януари заминаваме за Турция до 1 февруари и там ще имаме перфектни условия за тренировъчен процес”, каза Балъков.
Той призна, че се оглежда за млади таланти, които “Етър” да вземе под наем от грандовете. “Имаме разговори с някои играчи, които искаме да привлечем. Мислим да вземем двама-трима футболисти, за да подсилим конкуренцията. Но имаме достатъчно време, за да преценим кой отговаря на нашите условия. Имаме балансиран хомогенен състав, добре сглобен, не искам да разваляме и колектива. Търсим по-млади талантливи български футболисти, които взимат по-малко участие в отборите си – ЦСКА, “Левски”, “Лудогорец”. Имаме такива варианти, а дали ще станат факт, само времето ще покаже”, обяви Бала. Той иска на всеки пост да има поне по двама футболисти, за да има конкуренция, като призна, че в защита “Етър” има нужда от леко подсилване, както и в атака.
Красимир Балъков коментира и темата за съдийството. “Гледаме напред, надяваме се в бъдеще да нямаме такива инциденти. Но във футбола всичко се случва. Съдиите също са хора, но се надявам да грешат по-малко”, добави главният мениджър.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново