Христо Иванов с най-много мачове, Дани Младенов води при стрелците

Публикувано на чт, 10 ян. 2019
93 четения

Христо Иванов е единственият в “Етър”, играл без смяна досега.

22 футболисти влизаха в игра в есенните мачове на “Етър” от общо 24 играчи. Единствено вратарите Анатоли Господинов и Цветомир Цанков не записаха и минута в Първа лига. С най-много участия е Христо Иванов, който е играл във всички 20 мача без смяна – 1800 минути! Както вече писахме, в осем от тях той изобщо не е допуснал гол в мрежата си. Втори и трети по участия са Румен Руменов и Флорент Боджадж с по 19 мача, следвани от Георги Сърмов, Димо Атанасов и Велко Батрович с по 18 мача, Иван Скерлев, Никола Колев и Даниел Младенов с по 16. С най-малко са Иван Вълчанов и Кольо Станев с по 1 мач.
Даниел Младенов води сред голмайсторите на “виолетовите”. Той е нанизал 5 гола и направил пет голови асистенции. Втори е Фло Боджадж с 3 гола (и 4 асистенции), Велко Батрович и Румен Руменов с по 3 гола, Аласана Мане – 2 гола (и 1 асистенция), Сърмов с 1 гол (и 2 асистенции), Почански и Крум Стоянов – по 1 гол и 1 асистенция, Василев и Петков – по 1 гол. 22-ото попадение на сметката на “Етър” е автогол на Шоколаров от “Славия”.
Най-много картони е получил Крум Стоянов – 7, следван от Венци Василев с 5, докато Скерлев е единственият с червен картон, като няма нито един жълт. Общо “виолетовите” са получили 42 жълти картона.
В 20-те си мача “болярите” са с 22 вкарани и 22 допуснати гола. Това прави точно по 1.1 вкаран гол на мач и по 1.1 допуснат. Нападението е седмо по резултатност с групата, защитата е също седма по допуснати голове – точно като временното класиране на отбора по точки.
От 22-та гола 14 са вкарани като домакин и 8 като гост. От допуснатите попадения 9 са като домакин и 13 като гост. Спечелени точки като домакин – 20 от 30 възможни, а спечелени точки като гост – 10 от 30. Мачовете на “Етър” без допуснат гол са 8, а без вкаран гол – 6.

Анатоли ПЕТРОВ
сн. Д. ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново