Павликени и две испански общини ще борят заедно безработицата

Публикувано на пт, 6 окт. 2017
198 четения

Община Павликени и испанските общини Мелиде и Ла Баня предприемат съвместни действия срещу младежката безработица. Градовете са част от проекта “Партньорство и координация за по-добро бъдеще за въвеждане на иновативни подходи и добри практики за заетост в община Павликени”, финансиран по ОП “Развитие на човешките ресурси”.
В общините Мелиде и Ла Баня, намиращи се в област Галисия, близо до Сантяго де Компостела, вече са създадени успешни местни инициативи за осигуряване на трудова заетост на безработни, в т.ч. обезкуражени лица и групи в неравностойно положение на пазара на труда. Община Павликени ще изследва постигнатия опит и ще го приложи на българска територия.
Предвижда се в Павликени да бъде създаден информационен център, в който да се предлага информация и подкрепа на лица от целевите групи в общината. Ще бъдат организирани информационни кампании в населените места от общината, на които да бъдат консултирани и мотивирани обезверените и демотивирани лица. Ше има също практически семинари и курсове на различни теми, насочени към формиране на умения, даващи повече възможности за работа и др.
В същото време информационен сайт ще подпомага търсещите работа. Той ще предоставя възможност на икономически неактивни лица да получат достъп до необходимата информация за пазара на труда, да се улесни достъпът им за работа, борбата с бедността и социалното включване.
В. АЛЕКСИЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново