Изгоряха 65 дка пшеница в житен блок, огнеборци спасиха останалите 715 дка

Публикувано на пн, 3 юли 2017
301 четения

Разразил се пожар в житен блок е изпепелил 65 дка със засята пшеница. Огнеборци от пожарната служба в Горна Оряховица са успели да спасят останалите 715 дка и са предотвратили разрастването на щетите. Инцидентът се случил около 16 ч. в събота в най-голямата жега при температури над 40 градуса. След подаден сигнал към пламналите ниви били изпратени два пожарни автомобила с 6 огнеборци, за да се борят със стихията. Те ограничили разпространението на пламъците и изгасили огъня. Причините за инцидента се изясняват, мястото е посетено от оперативноследствена група към РУ – МВР Горна Оряховица.
Житните декари са собственост на “Сортови семена – с. Вардим” ЕАД.
Същият ден пожарникари в областта са се отзовали и на 4 сигнала за пламнали сухи треви. Причината за всеки от тях е небрежност при боравене с открит огън. Огнени бедствия са гасени в село Патреш, землището на Полски Тръмбеш, Долна Оряховица по пътя за село Драганово и Горна Оряховица.
Пожарникари коментират, че нарушителите се установяват много трудно, а за паленето на стърнища и слама, суха трева по слоговете и крайпътни ивици се налагат санкции.
Към 7 ч. сутринта в неделя огнеборци от Полски Тръмбеш са гасили бали сено в землището на града, в местността Крушака. Пожарът е локализиран.
Мария НЕДЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново