“Локомотив” награди най-добрите си състезатели по борба

Публикувано на пн, 15 Дек. 2014
361 четения

Най-добрите и перспективни състезатели на клуба по борба “Локомотив” бяха наградени по време на общинския турнир по борба, проведен в Г. Оряховица. 25 момчета и момичета получиха признание за успехите и труда си през 2014 година. Парични и предметни награди имаше за тримата шампиони тази година – Галин Ангелов, Ердал Сали и Никола Стоянов.
Аделина Момъкова беше обявена за най-успешна състезателка при момичетата. Николай Момъков взе приза за най-перспективен състезател. Междувременно 73-ма борци от 15 училища от Г. Оряховица, Лясковец, Първомайци и Поликраище взеха участие в турнира по борба за деца, момичета и момчета, който се превърна в истински празник на борбата в зала “Никола Петров”. Във възрастова група 1-2 клас, победител в кат. 25 кг стана Никола Стоянов от Лясковец, който е един от най-перспективните млади състезатели на клуба. В кат. 30 кг първи е Йордан Пенов, също от Лясковец.
При момичетата победителки са Аделина Момъкова в кат. 40 кг, която получи и Купа за най-добра състезателка, Румяна Бонева в кат. 47 кг, Елица Петкова (55 кг) и Габриела Генова (63 кг).
В категория деца 3-5 клас победителите са Джани Манов (25 кг), Николай Момъков (30 кг), обявен за най-добър състезател във възрастта си, Преслав Лилов (35 кг), Николай Иванов (40 кг) и Иван Георгиев (63 кг).
Най-добрите състезатели на клуба очаквано спечелиха отличията в групата на момчетата 6-8 клас. Исмаил Помаков стана първи в кат. 35 кг и получи Купата за най-добре представилия се състезател във възрастта си. Ердал Сали е първи в кат. 42 кг, Николай Ахмедов спечели кат. 50 кг, Николай Михайлов – 59 кг, Асан Карнаков – 65 кг, и Георги Георгиев – 75 кг. Треньорът Николай Ганев благодари на Управителния съвет и президента Красен Йоркишев, на фирмите, които помагат на клуба, и на директорите и учителите по физическо възпитание от училищата, които се включиха в турнира.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново