Туристическо дружество “Трапезица-1902” възстановява най-използваните екомаршрути

Публикувано на пн, 29 апр. 2013
223 четения

Туристическо дружество “Трапезица-1902” е потърсило съдействие от Община Велико Търново за възстановяване на най-използваните екомаршрути в околностите на града, обясни секретарят на дружеството Георги Димитров. В началото на годината дружеството инициира доброволческа кампания за набиране на средства и материали, с които маршрутите до Преображенския манастир, хижа “Божур”, манастира “Св. Троица”, както и минаващите пътеки през Ксилифор за Арбанаси, да бъдат обновени. Това са най-използваните в кампанията “Движи се и победи” маршрути, а така също от много туристи и гости на града.
До момента дружеството ги е поддържало само, но сега няма тази финансова възможност. Затова е изпратено писмо до Общината с искането да бъдат отпуснати 1800 лв. за довършване на съоръженията и подходите. Досега в акцията са вложени 2 400 лв., събрани от благотворителния Коледен бал на туристическото дружество и 3000 лв. под формата на дървен материал и др.
Членове на “Трапезица” извършат всяка седмица ремонтните дейности с доброволен труд, каза още Георги Димитров. По думите му се очаква да бъдат възстановени общо около 250 км маршрути, които включват 16 моста, 25 къта за отдих, парапети и стъпала, като се извърши и друго укрепване на терена.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново