Започва пролетният етап на кампанията „Движи се и победи”

Публикувано на ср, 8 май 2019
208 четения

Три похода сред природата в областта събират великотърновци през май и юни в 19-тото издание от пролетния дял на традиционната кампания „Движи се и победи”. Още тази събота жителите и гостите на В. Търново могат да се включат в първия туристически преход, който е от Владишкия мост в квартал „Асенов” до хижа „Божур”.

Походът ще започне в 9,30 ч., пътеките по маршрута са маркирани, осигурени са и водачи на групите от туристи. Вторият етап от общоградската кампания ще бъде на 18 май и включва разходка от старата столица до Преображенския манастир. Началото е в 9,30 ч., а стартовите пунктове са два – пресечката на улиците „Александър Бурмов” и „Константин Зидаров” в кв. „Картала” и базата на ТД „Трапезица – 1902” на пл. “Славейков”. До Преображенския манастир групите ще стигнат по атрактивна екопътека с 8 моста, минаваща покрай двата карталски водопада.

Финалът на пролетния дял на „Движи се и победи” ще бъде на 1 юни и започва с голям поход от В. Търново до Ксилифор, разказа д-р Светлана Моминска, експерт от РЗИ. В  8,30 ч. там стартира целодневен спортно-туристически празник с риболовен турнир. Организирани са различни състезания за деца от всякакви възрасти, в които ще могат да се надпреварват с колелета, да играят плажен волейбол, бадминтон и шахмат, да стрелят с лък, както и да участват в спортни отборни щафети. За желаещите  ще работи и новооткритата въжена градина в Ксилифор. За доброто настроение ще се погрижат певците от ВС”Таланти” при НЧ „Искра”, които ще поздравят всички участници с изпълненията си.
Десетки награди очакват включилите се в кампанията. Най-активният спортист ще получи планински велосипед. Подготвени са четири специални награди – за най-малък и най-възрастен участник, за семейство и за пълнолетен непушач. Специален плакет от председателя на Великотърновски общински съвет е отреден за най-масово участие на училище в инициативата.
Кампанията „Движи се и победи” е съвместна инициатива на Общината, ОбС, ТД „Трапезица-1902”, РЗИ и Младежки дом. В предишните 18 издания на „Движи се и победи” са се включили  18 459 души, от които 407 семейства в 35 кампании сред природата. М.г. най-младият участник е бил 4-годишен, а най-възрастният на 91 г.
Александра ДИМОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново