Започва коледна кампания по кръводаряване “Избра ли подарък”

Публикувано на ср, 28 Ное. 2018
184 четения

Медицинският филиал и Кръвцентърът във Велико Търново стартират съвместна коледна кампания по кръводаряване “Избра ли подарък”. Двете институции се обръщат към обществото за помощ и който е здрав и не пие лекарства може да дари кръв в Отделението по трансфузионна хематология при областната болница. То работи всеки делничен ден от 8,00 до 13,00 часа, а процедурата по кръводаряване отнема около час.
Медиците се обръщат специално към студентите за техния празник 8 декември. Нека в навечерието му младите хора да отделят от свободното си време и да дарят кръв. Така те ще дадат личен пример на своите приятели и познати. Освен това преди кръводаряването всеки минава на безплатен медицински преглед, от който може да получи резултатите.
Кампанията “Избра ли подарък” ще стартира от 3 декември и ще продължи 10 дена – до 14 декември. Много е важно кръводарителите да са закусили и да са над 55 кг. Една банка кръв ще спаси няколко живота на тежко болни, майки и бебета. Те може дори да са наши роднини и близки, каквито случаи има много.
Вася ТЕРЗИЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново