За ден в областта поставиха рекордните 352 ваксини срещу Covid-19

Публикувано на нд, 21 февр. 2021
727 четения

Всички лица, които не попадат в определените групи, съгласно Националния план за ваксиниране срещу COVID-19 в Република България, могат да се имунизират, при желание от тяхна страна, съобщават от Регионалната здравна инспекция. Общо десет временни имунизационни пунктове са разкрити в област В. Търново. В старата столица ще има четири такива пункта – в Консултативно-диагностичния блок на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“, в Специализираната болница по кардиология, в Кардиологичния медицински център на бул. „България“ 38 и в Регионалната здравна инспекция на ул. „Никола Габровски“ 23. В Г. Оряховица също са предвидени четири пункта – в индивидуалната практика на д-р Ваня Николова и на д-р Боряна Тонева на ул.“Елена Грънчарова“ 10, както и практиките на д-р Мая Дюкенджиева и д-р Николай Симеонов на ул.“Отец Паисий“ 72. Пункт за масова имунизация ще има и в Свищов в МБАЛ „Д-р Димитър Павлович“, както и в Павликени в Медицински център „Медиана“.

В събота и неделя заработиха имунизационните кабинети в РЗИ и областната болница. Вчера беше отворен за граждани и кабинетът в болницата в Свищов.

Ваксина могат да получат и хора, които не са здравно осигурени, но трябва да се обърнат за това към РЗИ.

Въпреки обещанието на здравния министър при едно от посещенията му във В. Търново, че гражданите ще могат да си избират с каква ваксина да бъдат имунизирани, това все още не е ясно дали ще се случи, тъй като зависи от доставките и наличните към момента дози. Досега в областта най-много ваксини са поставени на Pfizer/BioNTech, а в момента тече поставянето и на ваксината на „AstraZeneca“. В събота бяха поставени рекордните за областта 352 ваксини за ден, отчитат от здравната инспекция.

Весела БАЙЧЕВА

 

 

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново