Петър Дънов: “Постът събужда скритата енергия в клетките и обновява организма”

Публикувано на чт, 7 Дек. 2017
478 четения

“За да бъде здрав и силен човек, периодично трябва да се подлага на пост. Гладът усилва организма. Има смисъл човек да гладува, но не и да прегладнява. Природата си служи с глад като велик мощен двигател. Всички химични реакции се основават на глада. Съзнателният глад продължава живота.

Истинският пост регулира
чувствата и мислите

Постът не са заключава само в неядене и непиене, а през това време човек се храни с възвишени мисли и чувства, той е готов да се примири с всички свои врагове и да изплати всичките си дългове. Но трябва да се пости само ако сърцето и умът подскажат това. Но в известен момент, когато трябва да усилим нашата воля, трябва да постим. Когато се усети някакво анормално състояние на организма, постете един-два дни, пийте повече гореща вода, дишайте и се излагайте на светлина.

Преди пости се пие очистително,
за да се пречисти стомахът

Заедно с това трябва да се пречистят мислите и чувствата, иначе няма смисъл от пости. От друга страна, постът е нужен за почивка на организма. Той се препоръчва и като средство за лекуване, защото изгарят всички токсини, които причиняват болести.
В петък не яжте готвено, може само хлебец с маслини или хлебец с малко плод. Един петък в месеца нищо не трябва да се яде. Един ден съзнателен пост се равнява на 10 механични поста. В 24 часа съзнателен пост човек може да обнови клетките на тялото си. Бъдете радостни и весели, защото постът не е да измъчвате тялото си, а диета за хармонизиране на душевните сили и за подмладяване. След поста употребявайте еднообразна храна по-дълго време, защото тя изисква малко сила за храносмилане. Така се развиват белите дробове, а чрез водата и въздуха се изваждат повече сокове от храната. Важно е с поста да се постигне здраве и сила, а не да се надпреварвате кой повече дни може да пости.
Главната идея на поста е да събуди скритата енергия в клетките и да обнови организма. И после трябва да се спазват дните, когато ще се пости.”
Вася ТЕРЗИЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново