Учениците от ОУ “Бачо Киро” събраха 5 тона хартия в помощ на Никол

Публикувано на пт, 17 май 2019
526 четения

4660 кг хартия и 140 кг пластмаса събраха само за ден учениците от ОУ “Бачо Киро” във В. Търново, за да помогнат на Никол Владкова в битката ѝ с рака. Сумата, която децата от всички класове и предучилищните групи успяха да съберат чрез предаването на хартията и пластмасата, е 347 лв.
“Инициативата беше на нашия Ученически парламент с подкрепата на ръководството и най-вече на родителите. Събраните пластмаса и хартия бяха толкова много, че ги извозваха до пункта на 4 или 5 пъти. Организацията не започна отдавна, родителите знаеха за акцията от началото на месеца и се включиха с голямо желание, а резултатите са страхотни”, разказва Даниела Стоянова, педагогически съветник в училището.
Никол е бивша ученичка на ОУ “Бачо Киро”. Освен акцията за събиране на отпадъци, учениците от 6 клас са посетили и благотворителната постановка на Театър “Весел” – “Криворазбраната цивилизация”, след която са събрани още 541 лв. в помощ на Никол.
От началото на април за кампанията на Никол са събрани повече от 65 000 евро, които вече са изразходени за първия етап от лечението на коварното онкологично заболяване.
Александра ДИМОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново