Удължават договорите на управителите на две лечебни заведения във В. Търново

Публикувано на чт, 28 Ное. 2019
505 четения

Договорите на управителите на Специализираната белеодробна болница “Д-р Трейман” и на Центъра за психично здраве във В. Търново предстои да бъдат удължени с три години. Трудовите правоотношения на д-р Стела Денчева и д-р Мариана Петрова-Андреева с Общината изтичат на 1 януари 2020 г. Предложенията за удължаване на договорите бяха подкрепени от членовете на Комисията по здравеопазване, а следващата седмица ще бъдат внесени за гласуване от Общинския съвет.
Д-р Стела Денчева пое управлението на белодробната болница “Д-р Трейман” в края на 2016 г. Завършила е медицина в Плевен, има две специалности – вътрешни болести и пневмофтизиатрия, както и диплома за здравен мениджмънт. Тя успя да стабилизира финансовото състояние на белодробната болница и да намали задълженията на ѝ. Със своето второ ниво на компетентност стационарът се наложи като лидер в диагностиката и лечението на този спектър от заболявания не само за област В. Търново, но и за съседните региони. В старата столица идват болни с белодробни проблеми и от съседни области, като Разград например, където няма такова специализирано заведение. От януари 2018 г.. лечебното заведение работи с увеличен брой легла – 35 пневмологични, 18 фтизиатрични и 10 за долекуване. За 9-месечието на 2019 г. болница отчита печалба в размер на 13 000 лв.
Печалба отчита и Центърът за психично здраве, ръководен от д-р Мариана Петрова-Андреева. От януари 2014 г. досега годишните финансови резултати на дружеството са положителни, а за 9-месечието на 2019 г. отчита печалба в размер на 69 000 лв. Това е най-голямата печалба сред всички общински дружества. Центърът разполага с 130 легла, а материално-техническата база е обновена и продължава да бъде модернизирана. Лечебното заведение разполага с необходимия кадрови потенциал за качествено лечение на пациентите от В. Търново и региона.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново