Центърът за спешна помощ във Велико Търново получи нова линейка

Публикувано на вт, 13 окт. 2020
253 четения

Центърът за спешна медицинска помощ във В. Търново получи нова линейка. Тя е осигурена от Министерство на здравеопазването по проекта “Подкрепа за развитие на системата за спешна медицинска помощ“. Новият оборудван автомобил ще бъде използван от спешните екипи от старата столица. Линейката разполага с пълен комплект медицинско оборудване за оказване на спешна помощ, като гаранционният срок на автомобила и апаратурата е 5 г.
Общо 20 центъра за спешна медицинска помощ получават 28 оборудвани линийки 4х4, тип В. Това са последните линейки по договора със “Ситроен”, по който за нуждите на спешна помощ са предвидени общо 78 санитарни автомобила от този тип. От всички 400 линейки, предвидени по проекта, са доставени 220, като целта е до края на ноември 2021 г. всички автомобили да са предадени на спешните екипи в страната.
Министерство на здравеопазването има сключени три договора за доставка, гаранционно и сервизно обслужване на общо 358 санитарни автомобила. До дни предстои да бъде обявена и последната процедура – за закупуване на 42 високопроходими линейки, за което Министерски съвет отпусна допълнителни 2,5 млн. лв. Големият инвестиционен проект за модернизация на спешната помощ се реализира на територията на цялата страна, като освен закупуването на линейки са предвидени строителство, реконструкция, ремонт, преустройство и подобряване на достъпа в 237 обекта от системата на спешна помощ, включително Спешно отделение в МОБАЛ “Д-р Стефан Черкезов” и ЦСМП – Велико Търново, и неговите филиали. Отделна дейност по проекта предвижда модернизирането на всички помещения в структурите на спешната помощ с ново оборудване и обзавеждане.
Весела БАЙЧЕВА
сн. архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново