Търсят кръводарители за бременната жена, паднала от болницата в Горна Оряховица

Публикувано на вт, 12 май 2020
174 четения

Тежко остава състоянието на бременната жена, която в неделя следобед падна от четвъртия етаж на болницата в Г. Оряховица. В момента 29-годишната пациентка е настанена в реанимацията на областната болница “Д-р Стефан Черкезов” във В. Търново с опасност за живота. Спешно се тръсят кръводарители за пострадалата.
Бременната в петия месец жена е била приета на 8 май в АГО в горнооряховската болница. След преглед е установено, че плодът е мъртъв и е хоспитализирана в родилното отделение за предизвикване на изхвърляне на мъртвия плод. Същия ден ѝ е била поставена система с окситоцин за предизвикване на контракции, но процедурата не е била финализирана. На 6 часа са били наблюдавани кръвните показатели на бременната, които били в норма. В неделя преди обяд отново е включена система за вливане на окситоцин. В ранния следобед пациенти, излезли на терасата на Първо вътрешно отделение, сигнализирали за паднала от високо млада жена. Тя е откарана в тежко състояние в МОБАЛ “Д-р Стефан Черкезов”, където ѝ е направена спешна животоспасяваща операция, продължила няколко часа.
Вследствие на падането жената има множество травми по цялото тяло – счупен таз, фрактура на челюстта, фрактура на глезен, гръдна травма, хемопневмоторакс, травма на черен дроб, счупени гръдни и лумбални прешлени.
Според първоначалната проверка на медицинския екип в родилното в Г. Оряховица е установено, че жената се е заключила отвътре сама в стаята и се опитала чрез навързване на чаршафи да излезе през прозореца извън отделението, но опитът ѝ завършил трагично. Обстоятелствата около случилото се тепърва ще се изясняват.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново