Свищовската болница се сдоби с инжектор за прецизна диагностика

Публикувано на пт, 12 Юли 2019
86 четения

С инжектор за прецизна диагностика се сдоби Отделението по образна диагностика на МБАЛ “Д-р Димитър Павлович” в Свищов. Модерната техника вече е инсталирана и въведена в употреба, съобщават от Общината.
Едноглавият инжектор е с дистанционен монитор за управление, производство на Bayer Medical Care. Придобиването на инжектора цели да повиши диагностичните възможности на компютърния томограф, осигурен на лечебното заведение по проект “Вашето здраве има значение! – Модернизация на болниците в Свищов и Зимнич”. По този начин болницата ще осигурява още по-прецизна, високоспециализирана и отговаряща на съвременните медицински стандарти диагностика.
Средствата за закупуване на инжектора са осигурени както следва: 8761,90 лв. под формата на дарение от Ротари клуб Свищов и 16 438,10 лв. от собствени средства на лечебното заведение.
Възможностите, които новият томограф предоставя след сключен договор с НЗОК и за извънболнична диагностика, осигуряват допълнителни приходи, които допринасят за стабилизиране финансовото състояние на лечебното заведение. Усилията на ръководството на болницата и общинското ръководство за модернизиране на базата и обучение на персонала, както и проявеното разбиране на национално ниво, изразено чрез увеличения финансов ресурс, категорично допринасят за положителни резултати във финансовия баланс на МБАЛ. Според предварителния финансов отчет към 30.06.2019 г. лечебното заведение е на печалба от 40 хил. лв. спрямо 233 хил. лв. загуба за същия период на 2018 г.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново