Студенти по медицина се включват в борбата с COVID-19 в Свищов

Публикувано на пт, 20 Ное. 2020
584 четения

Двама студенти от Медицински университет – Плевен, ще се включат в грижата за болните с COVID-19 в болницата в Свищов. “Разговарях със здравния министър проф. Костадин Ангелов и получих уверение, че ще получим помощ от двама студенти. Очакваме да пристигнат в петък в града. Засега остава проблемът с липсата на медицински сестри”, заяви кметът Генчо Генчев.
Миналата седмица градоначалникът алармира, че болницата е в тежка криза заради липсата на лекари и медицински сестри, които да обгрижват болните. Работещите медици в лечебницата са предимно възрастни и с придружаващи заболявания заради което отказват да влязат в ковид отделението. Пациентите бяха обгрижвани от две медицински сестри и кмета Генчо Генчев, но и тримата се разболяха от коронавирус. Те бяха заместени от командировани медицински сестри от други отделения и рехабилитатор, а инфекционист от Сливен дава консултации по телефона и посещава стационара веднъж в седмицата.
Заради кризата здравният министър посети Свищов и обеща да бъдат изпратени специализанти, които да помагат в ковид отделението. В него влязоха и двамата депутати лекари от БСП проф. Георги Михайлов и колегата му д-р Илиян Тимчев, които обаче в петък си заминават, уточни кметът на крайдунавската община.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново