Шест кандидати се явиха на тест в Медицинския филиал

Публикувано на чт, 13 Сеп. 2018
814 четения

Шест кандидати за медицински сестри и акушерки са се явили на теста по биология, който се проведе вчера във Филиала на Варненския медицински университет във Велико Търново. 10 от местата не бяха запълнени след редовния кандидатстудентски изпит това лято, затова бе обявен допълнителен прием. Даниела Тасева, зам.-директор на Филиала, припомни, че за медицински сестри са останали свободни 2 места, а за акушерки – 8. Още вчера след изпита работите на кандидатите заминаха за Варненския университет, където ще бъдат оценявани, уточни Тасева.
Тази година Търновският филиал е получил висока оценка от Националната агенция по акредитация, припомни зам.-директорката. В резултат на това бройките за медицински сестри от 80 се завишават на 90, докато при акушерките остават 80. Това ще се случи от следващата учебна 2019/2020 г. Но тази година местата във Филиала са 40 – по 20 за медицински сестри и акушерки.
Вече започна преддипломната практика на четвъртокурсниците, която се провежда в МОБАЛ “Д-р Стефан Черкезов”. Тя ще бъде 40 седмици. Всеки студент си има наставник, който ще отбележи стажа в т.нар. Книжка на стажанта. Самият стаж ще завърши догодина с колоквиум, а след това ще бъдат проведени държавните изпити.
Новата учебна година в Медицинския филиал ще бъде открита на 17 септември от 11,00 часа.
Вася ТЕРЗИЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново