Събраха средствата за първия етап от лечението на Нелис

Публикувано на вт, 11 юни 2019
216 четения

Събрани са средствата за първия етап от лечението на 2-годишната Нелис, която се бори с онкологично заболяване. Детето страда от невробластом и вчера бе оперирано в “Anadolu Medical Center” в Истанбул.
Необходимата сума за лечението на Нелис е в размер на 100 000 евро, която е непосилна за семейството. Във В. Търново и страната стартира мащабна благотворителна кампания за събиране на парите, в която се включиха хиляди хора от страната и чужбина. Вчера близки на семейството съобщиха, че е събрана сумата за първия етап от лечението и средствата са преведени на болницата. След операцията са назначени 8 процедури химиотерапия, след които ще стане ясно каква ще е последващата терапия, както и колко средства са необходими. Затова дарителската сметка остава открита.
В неделя в Елена се проведе благотворителна хоротека, на която бяха събрани 2354 лв. за Нелис. В нея се включиха танцьори от фолклорни клубове от балканското градче и от старата столица. Организатор на проявата бе екипът на инициативата “Да се хванем за ръце и да тропнем ний хорце”.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново