С 50 на сто са скочили оперативните процедури в единственото отделение по УНГ в областта

Публикувано на ср, 17 Юли 2019
768 четения

С близо 50% е нараснал броят на оперативните процедури в Отделението по УНГ болести в МБАЛ “Свети Иван Рилски” в Горна Оряховица за първото шестмесечие на годината в сравнение със същия период за 2018-а. За първото полугодие са извършени 302 интервенции, сочат данните в единственото УНГ отделение в областта.

“Обемът на оперативната дейност в цялата болница е увеличен за първото полугодие, като на първо място по брой интервенции е това отделение”, пояснява и управителят на стационара д-р Иван Иванов.

От 302 операции, 74 са извършените интервенции на заболявания в областта на ушите, носа и гърлото с голям обем на сложност, 106 са на заболявания в областта на ушите, носа и гърлото със среден обем на сложност, 25 са извършените оперативни процедури в лицево-челюстната област със среден обем на сложност, посочва д-р Стоян Стоянов, началник на Отделението по УНГ болести.

Осем са извършените операции на възпалителните процедури в областта на лицето и шията и 99 са процедурите с малък обем на сложност в областта на ушите, носа и гърлото. 14 пациенти са били консултирани и подложени на консервативно лечение на световъртеж, разстройства в равновесието от периферен и централен тип.

Използваемостта на отделението, което разполага общо с 11 легла, е била около 75%, а средният престой възлиза на 3 дни средно, уточнява д-р Стоянов.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново