Ротаракт дариха 2742 лв. на двойка с репродуктивни затруднения

Публикувано на чт, 9 май 2019
162 четения

2742 лв. дариха на двойка с репродуктивни проблеми младежите от Ротаракт клуб във В. Търново. Семейството е от Дебелец и се лекуват в медицински център в Шумен. Средствата ще бъдат използвани за задължителните изследвания и подготовка, предхождащи инвитро процедурата.
Дарената сума е събрана през март, когато младежите от Ротаракт проведоха съвместна инициатива с фондация “Искам бебе” под наслов “С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми”. По време на двудневната акция младите хора подаряваха цветя на дарители, които подпомагаха каузата за повече деца в България на фондацията. След като “Искам бебе” дари 4000 лв. на две двойки от областта преди месец, членовете на Ротаракт последваха идеята и решиха събраната сума да бъде предоставена на друга двойка.
“Сърдечно благодаря на Община В. Търново, която отдавна работи на местно ниво за подпомагането на хора с репродуктивни проблеми. Въпреки това, когато ни се обадиха тези млади хора, загрижени за бъдещето на България, веднага приехме предложението им. Подарявайки цветя на напълно непознати, те призоваха хората да чуят за каузата им, която е и наша от много време. Пътят за осъществяване на мечтата за дете е много дълъг, трудно осъществим и финансово, и психологически. Въпреки че и на национално, и на местно ниво се помага много, такава доброволна помощ от страна на младежите от Ротаракт е огромна капка добро във всичко, което правим”, каза Вероника Михайлова, координатор на фондация “Искам бебе”.
Освен с жеста към двойката с репродуктивни затруднения, младежите от Ротаракт се похвалиха и със събрани 1,5 т хранителни продукти по време на великденската си акция “Купи и дари”. В края на месеца им предстои поредната ежегодна кампания “Рециклирай с Ротаракт”.
Александра ДИМОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново