Четири обекта затвориха проверяващи от Регионалната здравна инспекция

Публикувано на сб, 23 май 2020
1776 четения

Четири заповеди за спиране на експлоатацията на обекти са издали проверяващи от Регионалната здравна инспекция във В. Търново. Санкциите са наложени за установени нарушения по време на извършените проверки в обекти с обществено предназначение и места, които предоставят услуги за населението. Инспекторите от РЗИ са извършили общо 101 проверки в областта. Издадени са и две предписания за провеждане на задължителни хигиенни и противоепидемични мерки. Съставен е и един акт за установяване на административно нарушение.

По инициатива на Районна прокуратура – Свищов са извършени 26 проверки, с които са обхванати общо 23 обекта. Резултатите от инспекциите показват, че в проверените обекти като цяло се спазват разпоредените от министъра на здравеопазването противоепидемични мерки.
В лечебни заведения за болнична и извънболнична помощ на територията областта са осъществени 36 проверки по спазване на противоепидемичните мерки във връзка с епидемичната обстановка за COVID-19 и са издадени две предписания.
Във връзка с организацията и провеждането на изпитите от Националното външно оценяване за 7-ми клас и държавните зрелостни изпити за 12-ти клас са издадени 50 броя предписания, уточняват от РЗИ.
Към 22.05. с изследване за COVID-19 са обхванати общо 210 души от персонала на 9 институции за предоставяне на социални услуги на територията на Великотърновска област.  Управителите на институциите своевременно са информирани за резултатите от проведените изследвания, които са отрицателни. Тестването за COVID-19 продължава.
За периода 15.05. – 22.05. в разкрития в РЗИ – В. Търново колцентър са постъпили общо 140 запитвания от граждани, организации и др., на които е отговорено във възможно най-кратък срок. Постъпили са и 6 сигнала от граждани, проверени своевременно.

Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново