Предвиждат ремонт на Първа хирургия в областната болница във В. Търново

Публикувано на пт, 9 окт. 2020
423 четения

Първо хирургично отделение в МОБАЛ “Д-р Стефан Черкезов” във В. Търново предстои да бъде основно ремонтирано. Това е едно от най-натоварените отделения в стационара, през което годишно минават над 1100 пациенти. В момента дейността му е спряна, тъй като в него се лекуват пациентите, заразени с новия коронавирус. След отшумяване на кризата с COVID-19 и отпадане на необходимостта от специализираното отделение, ще бъде извършен и планираният ремонт. Такъв не е правен от около 30 г.
За обновяване на отделението е обявена обществена поръчка за избор на изпълнител, а предвидената сума за тази цел е в размер до 200 000 лв. без ДДС. Според инвестиционния план са заложени частични вътрешни преустройства, без засягане на конструкцията на сградата, подмяна на подови настилки, стенни и таванни покрития, подмяна на врати и прозорци. Заложени са също така подмяна на електрическата и ВиК инсталации, внедряване на мерки за пожарна безопасност и др. За изпълнител ще бъде избрана фирмата, която предложи най-изгодна цена за ремонта.
Финансирането за изпълнение на поръчката ще бъде осъществено с целеви средства за капиталови разходи от бюджета на Министерство на здравеопазването, като към момента то все още не е осигурено.
След провеждане на процедурата и на основание на постигната цена ще се търсят възможности за осигуряване на средствата за изпълнението на ремонтните дейности, в рамките на парите по бюджета на Министерство на здравеопазването, предвидени за тази цел през финансовата 2020 г.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново