По американски: Само за 16 минути д-р Николай Мойнов овладява световъртеж без лекарства

Публикувано на ср, 14 Мар. 2018
6024 четения

Само за 16 минути шефът на търновската неврохирургия д-р Николай Мойнов овладява световъртеж при мениеров синдром без лекарства и първите пациенти се чувстват вече много добре. Иновативното лечение е по американски метод, който неврохирургът е взаимствал наскоро от научно медицинско списание зад Океана. След като извърши определена манипулация на главата на пациента, която трае 16 минути, д-р Мойнов поставя специална твърда шийна яка и така болният престоява с нея 48 часа. След това го наблюдава още един ден в неврохирургията на МОБАЛ и пациентът си отива вкъщи. Вчера д-р Мойнов изписа 76-годишната Анка Игнатова от Никюп, която преди това сподели, че се чувства добре, няма главоболие и световъртеж, от които е страдала дълго време. Нямам търпение да се прибера в Никюп при семейството, сподели баба Анка.
Д-р Мойнов разказа, че напоследък в спешното отделение на болницата доста са зачестили пациентите с мениеров синдром. Използва се стандартното лечение с лекарства, което е продължително. Затова той започнал да търси какъв е световният опит за това заболяване. Почти всеки ден получавам информация за новости в медицината и попаднах на опита на американски колеги за овладяване на световъртежа. Споделих иновативния метод пред ръководството на МОБАЛ, което ме подкрепи и закупи пет специални шийни яки, които вече използваме успешно. Все още нямаме опит, за да кажем колко време ще действа иновативната терапия, защото работим по американския метод отскоро, коментира д-р Мойнов. Той уточни, че преди да бъде подложен един пациент на това иновативно лечение, болният е изследван подробно, за да се изключат други вътрешни заболявания, които имат подобни симптоми.
За съжаление, в последно време доста са зачестили туморите в мозъка, които налагат оперативно лечение, заяви д-р Мойнов. Затова в неврохирургията очакват скоро да влезе модерен интраоперативен ехограф, който се използва за операция на главата.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново