От утре започва реимунизацията в общините В. Търново и Елена

Публикувано на ср, 28 апр. 2021
149 четения

От 29 април започва реимунизацията срещу Covid-19 в общините В. Търново и Елена по предварително уточнени пунктове и времеви график. Вторите дози ще бъдат поставени от мобилните екипи от МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ и Специализиараната болница по кардиология. Те ще ваксинират лицата, които бяха обхванати в първата кампания по имунизация в двете общини. Следващите дни, в които ще работят мобилните екипи са 5 и 7 май. Очакваният общ брой на реимунизираните лица е 214.

На 5 и 7 май по предварително уточнен график, в разкритите имунизационни кабинети в лечебните заведения и Регионалната здравна инспекция ще се извършват имунизации и реимунизации на лицата, включени във фази I – III на Националния план за ваксиниране. От РЗИ са предоставени на заявилите общопрактикуващи лекари и от трите вида ваксини срещу Covid-19 за обхващане, приоритетно, на лица от пациентските им листи на възраст на и над 65 г., и с хронични заболявания. През почивните дни имунизацинните кабинети в областта няма да работят.

Общият брой на поставените досега дози ваксини в областта е 19 671, от които през последното денонощие – 513 (401 първи дози и 112 втори дози). С втора доза са имунизирани общо 4139 лица от областта. Данните в Единния информационен портал показват, че област Велико Търново заема 11 място в страната по общ брой поставени дози ваксини срещу Covid-19.

Весела БАЙЧЕВА

    

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново