Ортопедът д-р Калоян Йорданов отива на научен форум на БЛС

Публикувано на пн, 9 Сеп. 2019
543 четения

Най-младият ортопед в областната болница “Д-р Стефан Черкезов” във Велико Търново д-р Калоян Йорданов ще вземе участие в постерната сесия на Петата научнопрактическа конференция на Българския лекарски съюз. Форумът ще се проведе от 24 до 26 октомври в Несебър, като по време на него ще се обсъждат деонтологичните проблеми в медицинската практика и предоперативната подготовка и ранното следоперативно възстановяване на пациентите. Д-р Йорданов ще представи презентация на тема “Ортогериатричен подход при лечението на фрактури”. “Избрах да представя тази тема поради сериозните медицински и социални проблеми, съпътстващи травматологията при възрастните пациенти и нуждата от мобилизиране на съсловието, Министерство на Здравеопазването, БЛС и Министерството на социалната политика за промяна на сегашния модел на поведение и въвеждане на нови практики”, посочва д-р Йорданов.
Д-р Калоян Йорданов е родом от Попово, където завършва гимназиалното си образование, а след това продължава образованието си в Медицинския университет във Варна. Професионалната си кариера започва в Германия, където специализира ортопедия и травматология близо 4 г. След завръщането си в родината започва работа в МОБАЛ “Д-р Стефан Черкезов”, където лекува и до днес. Д-р Йорданов има интереси в областта на фрактурологията и ендопротезирането.
Миналата година младият ортопед попадна в топ листата на наградите на БЛС в категорията “Ти си нашето бъдеще”. Той е сред петимата в България, които получиха приза на официална церемония в София по случай Деня на българския лекар – 19 октомври, събрал медицинския елит на страната. Наградата му връчи д-р Даниела Дариткова, председател на Парламентарната здравна комисия.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново