Организират информационен полуден за кърменето

Публикувано на пт, 31 Юли 2020
94 четения

Информационен полуден за кърменето ще се проведе във В. Търново. Инициативата е по повод Световната седмица на кърменето, която ежегодно се отбелязва от 1 до 7 август. Тази година мотото е “Да подкрепим кърменето за по-здрава планета”.
Събитието в старата столица ще се проведе на 1 август от 9,30 до 11,30 ч. в двора на Общностен център за деца и родители “Царевград” (бившия Пионерски дом). Целта на срещата е да популяризира естественото хранене и да повиши информираността по въпросите на кърменето, което е от значение не само за бебетата, но и за техните майки.
На срещата са поканени всички бъдещи и настоящи родители. А на техните въпроси, свързани с кърменето от бременността до отбиването, ще отговаря Кристина Тодорова – сертифициран консултант към Национална асоциация “Подкрепа за кърмене”.
Организаторите уточняват, че ще бъдат спазени всички противоепидемични мерки.
Екипът на Общностен център за деца и родители “Царевград” подкрепя и насърчава кърменето чрез провеждане на индивидуални консултации, в които се осигурява възможност за среща с консултант по кърмене. На събитието ще има и екип от центъра, който ще отговаря на въпроси, свързани с неговата дейност.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново