Огнище на COVID-19 е регистрирано в община Стражица

Публикувано на ср, 7 окт. 2020
2150 четения

Огнище на COVID-19 е регистрирано в община Стражица, съобщиха от Регионалната здравна инспекция. То е установено в производствено предприятие, където са диагностицирани общо 7 случая, 3 от които са хоспитализирани, а 4 са под домашна изолация и лечение. Предприети са необходимите противоепидемични мерки за ограничаване на огнището.

Нови 9 случая на COVID-19 са регистрирани за последните 24 часа във Великотърновска област. От тях петима души имат епидемична връзка с други заразени, а останалите четири случая нямат връзка с други инфектирани лица. Общият брой на заразените в областта от началото на епидемията досега достигна 360 души. Излекувани са 305 души, а 21 лица са под домашна изолация. В болница са настанени 24 пациенти. Под карантина в областта на този етап са поставени 145 души, включително и близките контактни на потвърдените случаи на COVID-19.

Вчера следобед стана ясно, че двама ученици от Езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ във В. Търново са с коронавирус. Заразените ученици са от 9 и 12 клас, като едното дете е  настанено в болница с леки оплаквания, а другото е на домашно лечение.

От Регионалната здравна инспекция са връчили предписание за предприемане на необходимите противоепидемични мерки в училището, включително и крайна дезинфекция.  Двата класа или общо 65 ученици са поставени под 14-дневна карантина, а обучението ще се организира в електронна среда. Не са установени учители, които да са осъществили незащитени контакти със заразените ученици (на разстояние по-малко от 2 метра и за повече от 15 минути или без носене на защитна маска за лице). Затова няма поставени под карантина учители.

Весела БАЙЧЕВА

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново