Община В. Търново с най-много заразени с COVID-19

Публикувано на ср, 21 окт. 2020
9154 четения

Нови 20 случая на COVID-19 са регистрирани през изминалото денонощие на територията на Великотърновска област. Шест от случаите имат епидемична връзка с новорегистрирано огнище в производствено предприятие в община Стражица. Двама от заразените имат връзка с други лабораторно потвърдени случаи, а при един от инфектираните се касае за лице, което е карантинирано на територията на друга област. Останалите 11 случаи нямат връзка помежду си, както и с други заразени лица.
Общият брой на лицата с положителен тест за коронавирус в областта е 497 души. Активните случаи са 158, като най-много са на територията на община В. Търново – 55 лица са на домашно лечение, а четирима са в болница. В Стражица на домашно лечение са 39, а хоспитализираните са 7 души. Единствено в община Златарица няма нито един на домашно лечение или в болница, отчитат от Регионалната здравна инспекция.
Досега са излекувани 328 души, а в домашна изолация са поставени 130. В болница се лекуват 28 пациенти. Под карантина остават 402 души, в т. ч. и близките контактни на потвърдените случаи на COVID-19.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново