Нови случаи на Covid-19 в учебни заведения и Дом за хора с умствена изостаналост

Публикувано на ср, 28 апр. 2021
896 четения

Регистрираха нови случаи на Covid-19 в учебни заведения и в Дом за лица с умствена изостаналост в областта. Положителни резултати са дали помощник-възпитател в ДГ „Славейче“ в Златарица и учител от начален курс на обучение в СУ „Димитър Благоев“ в Свищов. Под карантина са поставени установените контактни на заболелите лица – 22 деца и 3 души персонал в детската градина, и 18 ученици от училището.

Двама заразени са установени и при персонала в Дома за пълнолетни лица с умствена изостаналост в Пчелище. Във втроник екип на Регионалната здравна инспекция е изследвал с бързи антигенни тестове общо 60 лица – 43 потребители и 17 лица от персонала, както от дома, така и от Защитеното жилище. При осем потребители и едно лице от персонала са установени положителни резултати на антигенните тестове. С предписание на РЗИ са разпоредени противоепидемични мерки – почистване и четирикратна дезинфекция в сградата на ДПЛУИ, определяне на лица от персонала, които ще продължат да изпълняват задълженията си, свързани с грижите за потребителите при стриктно спазване на противоепидемичните мерки.

54 са новите случаи на коронавирус в областта през изминалото денонощие. Регистрирани са две починали лица – двама мъже, съответно на 69 г. и 75 г.

За периода 14.04. – 27.04. за област Велико Търново е отчетена 14-дневна заболяемост от 293,68 на 100 хиляди души население.
Общият брой на диагностицирани с коронавирусна инфекция от началото на епидемията досега е 9000 лица, от които 7436 са излекувани. В домашна изолация са 775 лица, а 209 се лекуват в болница. Починали са 580 души.
Под карантина са 1341 лица. Активните случаи са 984.

Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново