Настаняват болни деца в занималнята на педиатрията, отделението е препълнено

Публикувано на ср, 30 ян. 2019
1579 четения

Изключително е усложнена обстановката в Детско отделение в МОБАЛ “Д-р Стефан Черкезов”. При капацитет от 31 легла, настанените деца варират между 75 и 83, каза за “Янтра ДНЕС” д-р Валентин Точков – началник на педиатрията.
“Категорично има грипна епидемия. Предимно са болни от грип и други остри респираторни заболявания. Има деца с пневмонии и бронхити, отделението е доста натоварено. За щастие по-сериозни случаи няма, нещата се контролират и нямаме деца в тежко състояние”, разказва д-р Точков. Това са максималните възможности на болницата, но специалистите правят всичко възможно и не връщат болни деца. Разкрити са и легла в други отделения.
“Допълнителни легла има във функционалния кабинет, в приемния също. В занималнята също сме сложили легла и приемаме. Трудно е, надяваме се по-бързо да премине вълната”, допълни д-р Точков. Тази грипна епидемия като интензитет не е много по-различна, а спрямо миналогодишната не е и по-интензивна, но поради специфичните характеристики на вируса се засягат по-различни възрастови групи, а най-активно проявление специалистите наблюдават при децата.
Александра ДИМОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново