Над 200 педиатри идват на конференция в Арбанаси

Публикувано на пн, 11 Мар. 2019
411 четения

Над 200 педиатри от цялата страна идват в старата столица от за V Великотърновска национална научно-педиатрична конференция „От симптома към диагнозата – клинични случаи ”, която ще се проведе от 15 до 17 март в Арбанаси. Събитието се организира по инициатива на Отделението по педиатрия на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“, под егидата на Катедра „Педиатрия” към МУ – Плевен.

Във форума освен педиатри от цялата страна ще участват и неонатолози. В рамките на конференцията ще бъдат обсъдени всички наболели въпроси, свързани с грижата за детското здраве, като ще бъдат разгледани и редица клинични случаи. Специално внимание ще бъде отделено на детската хирургия, пулмология, гастроентерология, неврология и неонатологични проблеми. Още в първият ден ще се проведе и училище за ендокринолози. В конференцията ще вземат участие представители на петте медицински университета у нас.

Научно-педиатричната конференция един от най-мащабните и престижни форуми в областта на детското здраве, който се провежда у нас.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново