Над 200 педиатри идват на конференция в Арбанаси

Публикувано на ср, 13 Мар. 2019
147 четения

Над 200 педиатри от цялата страна идват в старата столица за V Великотърновска национална научно-педиатрична конференция “От симптома към диагнозата – клинични случаи”. Форумът ще се проведе от 15 до 17 март в Арбанаси. Събитието се организира по инициатива на Отделението по педиатрия на МОБАЛ “Д-р Стефан Черкезов” и под егидата на Катедра “Педиатрия” към МУ – Плевен.
Във форума освен педиатри от цялата страна ще участват и неонатолози. В рамките на конференцията ще бъдат обсъдени всички наболели въпроси, свързани с грижата за детското здраве, като ще бъдат разгледани и редица клинични случаи. Специално внимание ще бъде отделено на детската хирургия, пулмология, гастроентерология, неврология и неонатологични проблеми. Още първия ден ще се проведе и училище за ендокринолози. В конференцията ще вземат участие представители на петте медицински университета у нас.
Научно-педиатричната конференция e един от най-мащабните и престижни форуми в областта на детското здраве, който се провежда у нас.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново