На 1 май организират великденска хоротека в подкрепа на Никол

Публикувано на вт, 30 Апр. 2019
639 четения

На 1 май доброволците от “TarnovoRUNs” организират поредно издание на любимата инициатива на великотърновци – хоротека. Началото ще бъде в 12 часа в парк “Дружба”, а партньори и помощници са танцьорите от клуб “Плетеница”, които ще поведат хорото. Осигурено е озвучаване. В случай, че времето в почивния ден е хладно, организаторите ще се погрижат да осигурят чай за всеки посетител. Те отправят молба към всеки желаещ любител кулинар да донесе домашни сладки, соленки или плодове, с които всички танцьори да се подкрепят. Организаторите споделят, че често в предишни издания се е случвало хоротеката да посещават възрастни социално слаби хора, които, освен че се радват от сърце на живите традиции и голямото хоро, се чувстват прекрасно, когато получат почерпка с топъл чай и вкусни домашни лакомства.
Събитието отново е напълно безплатно, но този път ще бъде посветено на 18-годишната Никол, която се бори с тежко онкологично заболяване. За това около хорото ще бъде поставена кутия за дарения за младото момиче, чрез която всеки желаещ ще може да подкрепи борбата ѝ с коварната болест.
Отново в сряда, но в 19 ч., “TarnovoRUNs” организират и безплатна тренировка на открито на стадион “Ивайло”. “Ще тренираме цяло тяло. Тренировките са подходящи за всеки, който иска да е здрав”, споделя създателят на организацията Калин Василев.
Александра ДИМОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново