Младоженци с благороден жест трогнаха екипа на търновската неонатология

Публикувано на чт, 9 май 2019
1110 четения

Младоженци, които само преди няколко дни официално са станали семейство, дариха 1010 лева на търновската неонатология. Средствата са събрани по време на сватбеното им тържество. Уповавайки се на максимата, че направеното добро не трябва да се афишира, младото семейство е пожелало имената им да бъдат оповестявани.

Младоженците споделят, че още по време на подготовката на сватбата в поканите, които разпратили до своите гости, изрично ги помолили да не носят букети на тържеството, а определената за това сума да пуснат в кутия и по този начин да подкрепят каузата им да дарят средствата за най-малките пациенти на областната болница. “Когато присъствахме на няколко тържества и бяхме свидетели на изхвърлянето на букети, решихме, че е грях по този начин да се изхвърлят живи цветя и че има много по-важни неща от един букет. Затова помолихме всички наши гости да дарят предвидената сума за букет за Отделението по неонатология. Смятаме, че децата са бъдещето, децата са света, децата крепят всички възрастни хора, те са щастието, децата са всичко и затова решихме да дарим събраните пари точно на Отделението по неонатология”, разказва булката.

Екипът на Отделението по неонатология останал повече от трогнат от благородната инициатива, а събраната сума ще бъде използвана за закупуване на апаратура за отделението.

Александра ДИМОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново