Изследваха за антитела хора с увреждания

Публикувано на вт, 15 юни 2021
152 четения

От понеделник стартира скринингово изследване с бързи антителни тестове на настанените в социалните институции в региона. Първи са тествани 44 потребители и 22 души персонал от Дома за пълнолетни лица с умствена изостаналост и Защитеното жилище за хора с умствена изостаналост в с. Пчелище. При 9 души персонал и 15 потребители от дома са установени антитела срещу COVID-19. На ръководството на двете институции е препоръчано да се извърши проучване за желаещи за ваксинация лица от потребителите и персонала, при които не са открити антитела.

През седмицата от мобилни екипи на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“, ЦСМП – В. Търново, и Специализираната болница за активно лечение по кардиология ще обхванат трудноподвижни лица и хора от уязвими групи на територията на община В. Търново. Целта е да бъдат имунизирани поради високия риск от инфектиране.

По данни на РЗИ за последното денонощие са регистрирани 4 нови случая на Covid-19. За  периода 01.06. – 14.06. за област В. Търново е отчетена 14-дневна заболяемост от 25,4 на 100 хиляди души население.

За последното денонощие са поставени 196 дози ваксини. Общият брой на ваксинираните лица е 40 665, като със завършен имунизационен цикъл са общо 18 522 лица от областта.

Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново