Инициативата “Логопед с добро сърце” с консултации

Публикувано на вт, 5 Мар. 2019
170 четения

Евелина Филева от Г. Оряховица ще се включи в благородната инициатива “Логопед с добро сърце”. Националната кампания се провежда за втора поредна година, като в нея участие вземат логопеди от цялата страна. Тазгодишното издание ще е в периода 4-10 март и ще предостави възможност за безплатни логопедични консултации при квалифицирани специалисти.
Евелина Филева е изучавала Логопедия в Софийски университет “Св. Климент Охридски”, а в момента практикува в Г. Оряховица, където е и общински логопед към местните училища. За инициативата разбира от свои колежки и решава да се включи, за да помогне на родителите да разберат дали техните деца имат логопедичен проблем и дали е нужна намесата на специалист за отстраняването му.
Логопедията е наука, която изучава нарушенията на речта и езика, гласовите нарушения, както и нарушенията в гълтането, и разработва терапевтични методи за преодоляването им. Комуникативните нарушения засягат говора (артикулация, интонация, темп, мелодика) и езика (фонетика, морфология, синтаксис, семантика), като се проявяват включително и при четене и писане, както и в невербалното изразяване при жестове и мимики.
“Не са малко децата с логопедични проблеми. Когато реших да се включа в тази инициатива, нямах представа колко натоварена ще е програмата ми, но въпреки това няма да върна никой, който има нужда от консултация”, увери Евелина Филева.
Всички родители, които смятат, че техните деца имат говорни проблеми, могат да направят своята безплатна консултация в кабинета ѝ в бизнес сградата на ул. “Вичо Грънчаров” в Г. Оряховица, след предварително записване на тел. 0886 556575.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново