Има нова надежда за Петър да проходи, може да бъде лекуван в турска болница

Публикувано на пт, 5 ян. 2018
429 четения

Има нова надежда за 41-годишния Петър Иванов от В. Търново, който от 11 г. е на легло, да проходи. Той може да бъде лекуван в турска болница, откъдето вече са изпратили оферта и дават гаранция за успех. Сумата за лечението обаче е 80 000 лв.
Младият мъж остава инвалид на 30 години, след тежка катастрофа на Шереметя. Оперират го два пъти, но въпреки това не може да движи краката си. Доскоро единствената надежда на Петър отново да се движи беше закупуването на екзоскелет – робот, който да го крепи и да движи краката му вместо него. Той обаче струва 40 000 евро и няма как семейството само да осигури тези пари. Петър живее само с баща си, майката и брат му са починали. Сега за него се грижи социалният работник Мариянка Бузева, която го посещава всеки ден по 3 часа. През останалото време мъжът остава сам. Именно Бузева решава да помогне на Петър и преди няколко месеца организира благотворителна кампания за събиране на средства. На много места във В. Търново и Стара Загора са поставени дарителски кутии и досега са събрани около 20 000 лв. В края на 2017 г. дори деца от старата столица организираха благотворителен концерт, от който бяха дарени 300 лв.
За лечението не Петьо са необходими още много средства и се надяваме добри хора да ни помогнат, коментира Бузева. Тя дори е изпратила молба за финансова помощ до Община Велико Търново, но администрацията е отказала да помогне. Независимо от това благодетел помага всеки месец на Петър, като осигурява по 200 лв. Ако възникнат непредвидени плащания, мъжът поема разходите. Наистина събирането на средства за лечение е трудна задача, но всяко левче за нас е важно, каза Бузева. Тя допълни, че Петър благодари на всички, които му помагат в благотворителната кампания и му дават вяра и надежда, че един ден ще проходи и инвалидната количка ще остане неприятен спомен.
Ето банковата сметка на
Петър Господинов Иванов:
UniCredit Bulbank,
IBAN: BG81 UNCR70001523014624, BIC: UNCRBGSF
Вася ТЕРЗИЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново