Двама учители са дали положителен тест за COVID-19

Публикувано на вт, 13 окт. 2020
2685 четения

Двама учители в Центъра за специална образователна подкрепа в Ново село са дали положителен тест за новия коронавирус. Това съобщиха от Регионалната здравна инспекция във В. Търново. Издадено е предписание за извършване на дезинфекционни дейности и препоръка за преминаване в електронна форма на обучение.

Общо 7 нови случаи са регистрирани през последното денонощие на територията на областта. Други трима инфектирани имат връзка помежду си или с други заразени лица, а двама няма връзка с други лабораторно потвърдени случаи.

Общо 413 души са регистрирани досега в региона с новия коронавирус. Миналата седмица бяха диагностицирани 55 заразени, като най-много са в община Стражица – 27. В община В. Търново бяха регистрирани 15 заразени, в Г. Оряховица – 3, в Полски Тръмбеш – 4 и в Лясковец – 3.

Активните в момента случаи в областта са 88. Броят на излекуваните от март досега е 315 лица, а 58 са в домашна изолация. В болница се лекуват 30 души, от които 27 са в болниците във В. Търново и Г. Оряховица, а трима са в други лечебни заведения. Под карантина остават 259 лица.

Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново