Двама медици от В. Търново с отличия от президента Румен Радев

Публикувано на чт, 8 апр. 2021
1125 четения

Президентът Румен Радев отличи с Почетния знак на държавния глава 15 изявени български лекари и специалисти по здравни грижи по повод 7 април – Световния ден на здравето. Церемонията се проведе в Гербовата зала на “Дондуков” 2. Отличията са за професионализма и всеотдайността на медиците в грижата за здравето на пациентите. Сред наградените е д-р Сибила Маринова, началник на реанимацията в МОБАЛ “Д-р Стефан Черкезов” във Велико Търново и координатор по донорство за Северен централен регион. Награда получи и доц. Диана Димитрова – директор на филиала на Медицински университет – Варна във Велико Търново.
Номинациите са предложение на Българския лекарски съюз, Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България, Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи и Алианса на българските акушерки.
Сред отличените медици са доц. д-р Дончо Дончев, началник на отделение в Клиниката по ушни, носни и гърлени болести на ВМА, който като доброволец се е грижил за пациентите с коронавирусна инфекция и продължава да работи в ковидзоната на болницата, д-р Мария Пишмишева-Пелева – ръководител на инфекциозното отделение на МБАЛ – Пазарджик, д-р Абдулах Заргар от МБАЛ – Исперих, Марияна Колева – главна медицинска сестра и директор здравни грижи на УМБАЛ “Света Анна”, медицинският фелдшер Роза Антова с опит в различни звена на здравната система и част от ЦСМП – София, рентгеновият лаборант Димитър Милинич с над 25 г. трудов стаж в пловдивската болница “Свети Георги” и др.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново