Д-р Валентин Точков е номиниран в кампанията „Лекарят, който ме вдъхновява”

Публикувано на вт, 23 Апр. 2019
393 четения

Д-р Валентин Точков, началник на детското отделение във великотърновската областна болница, е номиниран в националната кампания „Лекарят, който ме вдъхновява“ в месеца, посветен на педиатрите. Инициативата дава шанс на самото лекарско съсловие да излъчи знакови професионалисти, които с примера си увличат гилдията и карат колегите си да вървят напред и да се развиват.

Д-р Точков е номиниран заради отличните му управленски и лидерски качества. Благодарение на инициираната от него кампания за основен ремонт и закупуване на оборудване и апаратура, отделението се превърна в една от водещите в страната бази за специализация на млади и току-що завършили лекари. В момента в търновската педиатрия се обучават петима специализанти, което е доказателство, че д-р Точков и екипът му са истински вдъхновители за по-младите си колеги. По идея на д-р Точков преди пет години е създадена и утвърдена Национална конференция по педиатрия, която всяка пролет събира във Велико Търново над 200 изявени специалисти в областта на детските болести от цялата страна.
В кампанията могат да гласуват само лекари и медицински специалисти. Последната месечна кампания бе посветена на акушерството и гинекологията, а за победител с рекорден вот организаторите от платформата CredoWeb обявиха завеждащия търновското АГ отделение д-р Светозар Стойков. Освен подкрепата и гласовете на своите колеги, вдъхновителят – победител във всяка медицинска специалност се отличава със специален бадж, а за него се снима филм, представящ професионалните му постижения.

Александра ДИМОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново