Д-р Светлозар Стойков е номиниран в кампанията „Лекарят, който ме вдъхновява”

Публикувано на вт, 5 Мар. 2019
2483 четения

Д-р Светлозар Стойков, началник на АГ отделението в търновската болница, е номиниран в националната кампания „Лекарят, който ме вдъхновява“. Инициативата дава шанс на самото лекарско съсловие да излъчи знакови професионалисти, които с примера си увличат гилдията, карат колегите си да вървят напред и да се развиват. Лекарят, който вдъхновява може да бъде учител, запалил млади хора по медицината, специалист, който кара колегите си да се чувстват удовлетворени, че след тях идва ново поколение медици, новатор, който прилага иновативни методи или мениджър, превърнал болницата или клиниката, в която работи в модерно лечебно заведение. В кампанията могат да гласуват само лекари и медицински специалисти.

Д-р Светлозар Стойков достойно заема място в класацията сред най-добрите лекари. За краткия период от три години, в които оглавява АГ отделението в МОБАЛ, в него са проплакали хиляди бебета, а още през първата година е поставен рекорд за последните няколко десетилетия по брой раждания. Под неговото ръководство в отделението са въведени съвременни методи за диагностика на някои патологични състояния по време на бременност, а по отношение на гинекологичната хирургия вече са рутинни ендоскопските операции – оперативната лапароскопия и хистероскопия. Благодарение на него за първи път във В. Търново са извършени лапароскопски асистирана вагинална хистеректомия, урогинекологичните слинг-операции по Рац и Стайм-Перейра.
Лекарите от цялата страна, номинирани за наградата са 11. Освен подкрепата и гласовете на своите колеги, вдъхновителят във всяка медицинска специалност ще бъде отличен със специален бадж от създателя на кампанията CredoWeb. А за специалистът победител ще бъде заснет филм, представящ професионалните му постижения.

Александра ДИМОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново