Д-р Константин Рашков и д-р Хараламби Бенов са номинирани за приза “Лекар на годината”

Публикувано на ср, 25 сеп. 2019
2571 четения

Д-р Константин Рашков е номиниран от Районната колегия на БЛС във Велико Търново за наградата “Лекар на годината”. Началникът на Отделението по кардиология в МОБАЛ “Д-р Стефан Черкезов” д-р Хараламби Бенов е предложен за  приза в категорията “Дългогодишна дейност в областта на медицината и развитието на специалност “.

Д-р Рашков работи в Инфекциозно отделение на областната болница вече 30 години и в момента е негов началник. Отделението е една от най-старите болнични структури в страната. Под ръководството на д-р Рашков то се налага като място, в което работят утвърдени специалисти, които ежедневно печелят доверието на пациентите.

“Изненадан съм от тази номинация. Тя се получава от хората, с които работя, и именно фактът, че те ме номинират, ми дава вътрешно удовлетворение, че наистина съм успял да постигна нещо през всички тези години”, заяви той.

Д-р Хараламби Бенов ръководи Кардиологията от 2008 г., като оттогава до сега отделението е изцяло реновирано и напълно отговаря на съвременните европейски изисквания. Извършва се съвременна диагностика и лечение на сърдечносъдови заболявания като остри миокардни инфаркти, сърдечни пороци, ритъмни нарушения, сърдечна недостатъчност, възпалителни заболявания на сърцето и други. Отделението разполага и с последно поколение апаратура, което го прави едно от водещите в страната.

Церемонията “Лекар на годината” ще се състои в навечерието на Деня на българския лекар 19 октомври в София.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново