Д-р Даниел Илиев: “Криолиполизата позволява да моделираме тялото си, за да имаме самочувствие, да изглеждаме млади и свежи”

Публикувано на пт, 27 сеп. 2019
2057 четения

Д-р Даниел Илиев е известен великотърновски медик. Специалист е по акушерство и гинекология, и репродуктивна медицина. Бил е директор на МОБАЛ “Д-р Стефан Черкезов” и управител на “ДКЦ 1” в старата столица. В момента практикува в МЦ “Аркус – Медикъл” и “ХЕРА-2000”, а отскоро е медицински консултант на един от най-новите и модерни козметични центрове в старопрестолния град DermaV.
Д-р Илиев е познат и със своята обществена дейност като паст президент на Ротари клуб – Велико Търново и активен член на хуманитирната организация.

– Д-р Илиев, какво представлява методът криолиполиза?
– Само в DermaV работим по метода криолиполизата с Cooltech. Cooltech е апарат на испанската компания за високотехнологични машини в медицинската козметика Cocoon Medical със седалище в Барселона. Работи до 2 зони наведнъж с 2 накрайника. Накрайникът е апликатор, който засмуква мастните тъкани в дадена зона от тялото чрез вакуум, който временно намалява кръвообращението в засмуканата област и спомага за криотерапията. Третираната зона се охлажда до -8 градуса по Целзий за по-малко от една минута, а самата процедура е с продължителност 70 мин. Генерира се охлаждащ ефект, докато тъканта достигне програмираната температура. Целта на охлаждането е да унищожим до 30 % от мастните клетки в третираната зона с 1 процедура. При тази температура се денатурират 3 от 5-те мастни киселини в мастната клетка и тя бавно инволуира(умира). Процесът се нарича апоптоза. След процедурата в продължение на 28-30 дни организмът се освобождава от мастните киселини по естествен път чрез лимфата и черния дроб.Важно е да се знае,че броят на белите мастни клетки е константен и при премахване на част от тях чрез този метод ефектът е с висока трайност.
– Кои зони могат да се третират с този метод?
– Криолиполизата е особено ефективна на зони като корем, паласки, бричове, ръце, крака, бедра, под седалището, колене, двойна брадичка.
– Колко сесии са необходими за постигане на ефект?
– Всеки организъм е индивидуален, затова ние съветваме преди да пристъпите към процедурата, да се консултирате с наш специалист. Той ще ви направи професионална диагностика и ще ви даде най-точна прогноза какъв резултат бихте могли да очаквате от процедурата. В най-честия случай се правят 1-3 сесии на една и съща зона на всеки 6-8 седмици.
– Колко дълго трае процедурата?
– Препоръчваме 70 минути за всяка третирана зона. Също трябва да вземете предвид времето за подготовка, което е около 15 до 30 минути.
– Болезнено ли е?
– Криолиполизата е леко болезнен метод, но все пак болката е поносима за пациентите. Някои пациенти може да почувстват дискомфорт поради много ниската температура, но обикновено само през първите няколко минути от процедурата.
– Кога ще бъдат видими резултатите?
– Резултатите са видими още след първите 15-30 дни. При някои пациенти със забавен метаболизъм резултатите е възможно да се видят след месец или дори два.
– Колко време отнема възстановяването?
– Процедурата позволява на пациентите да се върнат към обичайната си дейност незабавно. Тъй като процедурата е неинвазивна, няма нужда от време за възстановяване.
– Какво трябва да се прави след процедурата?
– Веднага след процедурата пациентът е готов да поеме отново ежедневните си дейности. Препоръчваме да не се взимат горещи душове или да се посещава парна баня, сауна, както и други силно загряващи терапии поне две седмици след процедурата. Може да се появи временен оток или синина, които отшумяват след няколко дни.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново