БЧК раздава безплатни храни на социално слаби

Публикувано на вт, 13 Мар. 2018
710 четения

От 26 март до 4 май 2018 г. БЧК във В. Търново ще раздава безплатни храни на социално слаби. Пунктът в старата столица се намира на ул. “Марно поле” 14. Той ще бъде отворен всеки работен ден от 9,00 до 13,00 часа.
Всеки правоимащ трябва да си носи документ за самоличност, а срещу него ще получи хранителен пакет от 16,320 кг. В него са включени 7 кг леща, 7 кутии рибна консерва, 4 бурканчета лютеница, 4 броя грах, 2 броя доматено пюре, 2 броя мед и 6 опаковки бисквити.
Имат право на хранителни помощи лица и семейства, подпомагани с целева помощ за отопление за сезон 2015/2016 г., а също майки (осиновителки), които са получавали месечна помощ за отглеждане на дете до навършване на една година по реда на чл. 8, ал. 1 от Закона за семейните помощи за деца (ЗСПД) към октомври 2016 г. В списъка са включени и лица, и семейства, получили еднократна помощ за ученици, записани в първи клас по чл.10а от Закона за семейните помощ за деца (ЗСПД) за учебната 2016/2017 г.
Хранителни пакети ще има още за лица и семейства, получили еднократни или месечни помощи, предназначени за превенция и реинтеграция, отглеждане на дете при близки роднини и в приемни семейства по реда и условията на Правилника за прилагане на Закона за закрила на детето (ППЗЗД) към октомври 2016 г.
Правоимащи са също лица и семейства, инцидентно пострадали от бедствия и аварии при форсмажорни обстоятелства, подпомогнати с еднократна помощ по реда на чл. 16 от Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане (ППЗСП), въз основа на установеното индивидуално ниво на материално лишение към октомври 2016 г. Същото се отнася и за хора с установени 90 % трайни увреждания с чужда помощ, получили интеграционни добавки по реда на Закона за интеграция на хората с увреждания (ЗИХУ), които имат личен доход до 314 лв. към февруари 2017 г. Хранителни пакети ще има също за лица, получили месечни помощи за отглеждане на дете с трайно увреждане, по реда на чл. 8 д от Закона за семейните помощи за деца (ЗСПД) към февруари 2017 г.
В другите общини на областта хранителните пакети ще бъдат раздадени по график в досега установените пунктове. М.г. БЧК във В. Търново е осигурил хранителни пакети на над 12 000 социално слаби в областта.
Вася ТЕРЗИЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново