Близо 200 лекари се включиха в VI Национална научно-педиатрична конференция в Арбанаси

Публикувано на пн, 14 юни 2021
312 четения

Близо 200 лекари от цялата страна се включиха в VI Национална научно-педиатрична конференция “От симптома към диагнозата – клинични случаи”, която се проведе в Арбанаси. Тридневният форум се организира под егидата на Катедрата по педиатрия при МУ – Плевен, и Отделението по педиатрия при МОБАЛ “Д-р Стефан Черкезов” във В. Търново.
“Във форума бяха засегнати всички тематики – кардиологични, пулмологични, хематологични, неврологични и други области. Бяха обсъдени всички наболели въпроси, свързани с грижата за детското здраве, като бяха разгледани и редица клинични случаи”, заяви д-р Валентин Точков, началник на Отделението по педиатрия в областната болница.
Научно-педиатричната конференция е един от най-мащабните и престижни форуми в областта на детското здраве, който се провежда у нас. Откриването започна с презентация на тема “Най-често срещани грешки, установени при проверки от медицинския надзор”, а модератори бяха проф. Владимир Пилософ и доц. Димитър Калайков. Доц. Ангел Кунчев се включи с актуална информация около ковид инфекцията в страната, а презентацията на доц. Рада Маркова бе за влиянието на дигиталните технологии върху здравето на децата.
Програмата включваше още лекции на проф. Иван Литвиненко, доц. Албена Телчарова, кардиолога проф. Анна Кънева, детския хирург проф. Пенка Стефанова, невролога проф. Иван Иванов, неонатолога проф. Боряна Слънчева, доц. Асен Куцаров и много други специалисти от София, Варна, Плевен, Пловдив и др.
По време на конференцията медиците се включиха и в кампанията в помощ на проф. Ваня Недкова-Коларова, която се бори с онкологично заболяване и се нуждае от средства за лечение в чужбина.
Весела БАЙЧЕВА
сн. Бранимир БОНЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново