Безплатни прегледи на периферните артерии организира МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“

Публикувано на вт, 11 Дек. 2018
1091 четения

Безплатни профилактични прегледи за периферната артериална болест организира Диагностично-консултативният  център при МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ във Велико Търново. Те ще бъдат проведени   на 19 декември 2018 г. в кабинет 317 на ДКЦ.  От 14,30 часа ще преглежда съдовият хирург д-р Ангел Григоров.

За прегледа не е необходимо направление. Ако пациентите имат здравна документация по заболяването, добре е да я представят, каза д-р Григоров, който в момента е началник на Отделението по съдова хирургия. Той обясни, че през зимата хроничната артериална недостатъчност на  крайниците /ХАНК/ се засилва, тъй като студеното време допълнително води до вагоспазъм на съдовете. Лятото пък се активизира венозната патология.

Засега профилактичните прегледи са обявени само за 19 декември.  Ако има повече желаещи, ще преглеждам и втори ден, уточни д-р Григоров. Може да бъде и на 20 декември, и в дните между Коледа и Нова година. Но  пациентите трябва да се запишат предварително на телефони – 062/64 38 59 и 0884 929 198.

Вася ТЕРЗИЕВА

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново