67-годишна жена спечели голямата награда в “Движи се и победи”

Публикувано на пн, 10 юни 2019
165 четения

67-годишната Гинка Тодорова спечели голямата награда – велосипед, от пролетния етап на кампанията “Движи се и победи”във В. Търново. Името ѝ бе изтеглено след жребий между 21 туристи, преминали и трите похода – до хижа “Божур”, Преображенския манастир и до парк “Ксилифор”. Тегленето на имената на късметлиите се проведе в Регионалната здравна инспекция от организаторите – председателя на ОбС Венцислав Спирдонов, директора на РЗИ д-р Евгения Недева и директора на Младежкия дом Румен Петров, д-р Диляна Вачкова от Общината и секретаря на ТД “Трапезица – 1902” Георги Димитров.
Във възрастовата група 4-10 г. победител е 10-годишният Невзат Помаков. Късметлии сред останалите възрастови групи са Мирослав Бояджиев, Виолета Илиева, Невена Христова и Марийка Дикова. Специалната награда за непушач над 18-годишна възраст отиде при 51-годишния Красимир Георгиев, а за семейство при Марийка и Евгений Дикови. Подарък получи и най-малкият участник – 5-годишната Дария Николова, както и най-възрастният – 91-годишният Христо Христов. Поощрителната награда спечели Кольо Колев.
Наградата на председателя на ОбС за най-масово участие на училище в кампанията бе присъдена на ОУ “Христо Ботев”, включило се с най-голям брой ученици и преподаватели – 37 души. Наградата на Регионалния координатор на Министерството на младежта и спорта бе изтеглена измежду всички участници в кампанията на възраст до 29 г. и отиде при Стефан Попов на 7 г., който спечели и наградата на Младежкия дом за най-активен участник в спортно-туристическия празник на Ксилифор. 10 деца бяха наградени за участие в състезанието “Лъвски скок”, провело се по време на забавленията на Ксилифор.
С пролетното издание на “Движи се и победи” броят на проведените досега кампании е 36, а общият брой на участниците – 18 459 души, в това число 407 семейства. Кампанията за подобряване и укрепване на здравето на населението се организира за 18-а поредна година от Регионалната здравна инспекция, Общината, ТД “Трапезица – 1902” и Младежки дом под егидата на председателя на Великотърновския общински съвет.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново