5-годишно момченце се нуждае от средства за рехабилитация

Публикувано на вт, 9 Юли 2019
265 четения

5-годишният Никола Атанасов от Камен, който страда от детска церебрална парализа и епилепсия, се нуждае от средства за лечение в Центъра за рехабилитация “Рибем” в Турция. От раждането му до днес животът на малкото момченце е ежедневна борба с тежките диагнози.
Никола е едва на 40 дни, когато прави първите епилептични гърчове и животът на семейството му се преобръща. Родителите обикалят лекари и специалисти, за да стигнат до най-страшното. Осем месеца по-късно Никола се оказва с диагнозата детска церебрална парализа и епилепсия. Оттогава всеки ден е на рехабилитации в България, но състоянието на малкото момченце не се променя. Преминава успешно вливане на стволови клетки в Сърбия, но продължава да се нуждае от усилена рехабилитация, за да може да се постигне максимален ефект от проведеното досега лечение.
Големи шансове за подобряване на състоянието му дават лекарите от Център “Рибем”, който трябва да посещава ежемесечно, но скъпите курсове са непосилни за семейството. Благодарение на дарения Никола и майка му успяха да заминат на втори курс за рехабилитация, който започва от днес и ще продължи до 20 юли. Кампанията за набиране на средства продължава за следващите терапии. Всеки, който иска, може да помогне на Никола с DMS NIKI на номер 17 777 или с дарение на разкритата банкова сметка:
IBAN: BG14FINV91501317198085
BIC: FINVBGSF
Първа инвестиционна банка
Титуляр: Никола Атанасов

loading...
Пътни строежи - Велико Търново