40-годишен мъж от Търновско е заразен със СПИН

Публикувано на вт, 13 Февр. 2018
5793 четения

40-годишен мъж от Търновско е заразен със СПИН, научи “Янтра ДНЕС”. ХИВ-вирусът е бил открит при изследване в друга област през януари и на пациента вече се прилага лечение. Това е първият случай тази година за областта.
В кабинета за безплатно изследване и консултиране за СПИН в РЗИ във В. Търново през 2018 г. са изследвани 46 души. Досега серопозитивен не е открит, съобщи д-р Анастасова от вирусологичната лаборатория. От понеделник РЗИ започна мобилна кампания за изследване за СПИН сред училищата. Същия ден в Старопрестолната гимназия по икономика във В. Търново са били изследвани 34 гимназисти. Във вторник мобилният кабинет ще бъде в ПГ по моден дизайн, а на 14 февруари – в ПГ по железопътен транспорт в Г. Оряховица.
В Деня на влюбените от 12,00 ч. пред Община В. Търново ще се проведе благотворителен базар. От 14,00 ч. пък на същото място ще бъде разположен мобилният кабинет на РЗИ за изследване на СПИН. В същото време ще стартира образователната акция “Любовно селфи”, където всеки може да си направи ефектна снимка с импровизирани валентинки. Ще бъде разиграна интерактивната игра “Любовта за мен е ….” с награди, презервативи и балони.
На 14 февруари от 18,00 ч. пред паметника “Асеневци” ще има концерт на млади изпълнители.
В Деня на влюбените и Трифон Зарезан младите червенокръстци са подготвили много изненади в култовата си вечер “Бързи срещи”. Тя ще се проведе от 18,00 ч. в търновското заведение “Самис”, където доброволците предлагат забавни игри, много запознанства, награди и чаши, пълни с вино за всички.
Вася ТЕРЗИЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново